пятница, 6 сентября 2019 г.

76-ї річниці визволення Краматорська від німецько – фашистських загарбників

6 вересня для нашого рідного міста є особливою пам’ятною датою. У цей день 76 років тому понад тисячу воїнів ціною власного життя боронили українську землю, звільняючи її від німецько-фашистської окупації.
Аби вшанувати річницю звільнення Краматорська, учні Краматорської української гімназії разом з класними керівниками були задіяні в різних заходах.



Учні 4(8)-х класів відвідали урочистий концерт, який відбувся в ДК і т НКМЗ та був присвячений цій знаменній даті. Перед дітьми, учителями та почесними гостями – ветеранами Краматорська виступили творчі колективи, які у своїх зворушливих номерах згадували про зруйновані долі людей та безліч трагедій, які торкнулися практично всіх на нашій землі під час Другої світової війни. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання, а діти привітали ветеранів квітами та подякували за мирне небо над головою.

Гімназисти 1(5)-х, 3(7)-х класів біля пам’ятника загиблим воїнам поклали квіти, схиливши голову в скорботі у хвилину мовчання, ушанували захисників, які віддали своє життя за рідну землю,. Пам’ятаючи подвиг кожного, хто звільняв наше місто, нашу Донеччину, Україну, учні виконали гімн України та гімн гімназії.
Учні 5(9)-х класів Краматорської української гімназії з нагоди цієї дати долучилися до урочистого мітингу у Сквері Героїв та поклали квіти до Вічного вогню.
Цікаво й незвичайно провели День пам’яті учні 2(6)-А класу Краматорської української гімназії разом із класним керівником Мельник І.Р. та вчителями історії Бородаєм О.В. і Савчуком О.А. відвідали німецько-фашистський дот часів Другої світової війни.

Бородай О.В. провів для шестикласників екскурсію всередині доту.
Савчук О.А. під час лекції розповів гімназистам про часи окупації нашого міста фашистами, про визвольну битву за Краматорськ, яка розпочалася 6 вересня 1943 року.
Учителі історії Бородай О.В. і Савчук О.А. напередодні заходу прибрали приміщення доту, а шестикласники після лекції впорядкували територію навколо споруди.

Гімназисти були щиро вдячні своїм учителям, а також краматорським краєзнавцям Сергію Кукочці та Михайлові Найденку за цікаву й пізнавальну екскурсію до однієї з місцевих пам’яток часів Другої світової війні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий