четверг, 27 июня 2019 г.

Участь учнів Краматорської української гімназії у проекті Донецької обласної державної адміністрації та Центру дітей та молоді Литви «Заохочення освітянських ініціатив у Новій українській школі: на шляху до змін – 2019»

Учні Краматорської української гімназії разом із дітьми інших шкіл Донецької області відвідали Литву в межах проекту Донецької обласної державної адміністрації та Центру дітей та молоді Литви «Заохочення освітянських ініціатив у Новій українській школі: на шляху до змін – 2019». У подорожі діти, які раніше не знали один одного , одразу знайшли спільну мову та стали справжніми друзями завдяки ефективним тренінгам, що відбулися в перший день. Згодом учні із директором Центру паном Валдасом обговорили тему самореалізації в житті , особистих цінностей та досягнення власної мети. 


Цей тренінг запам’ятався своїми цікавими провокаційними питаннями , які викликали емоційні дискусії між опонентами . Також було опрацьовано тему булінгу та комфортного шкільного середовища. Експерт Йоланта Маркявичієне провела з дітьми низку інтерактивних вправ, після чого розпочались “дебати”. Заслуховували думки “батьків”, “вчителів”, “адміністрації” та “учнів”. На третій день перебування у Вільнюсі , молодь відвідала справжню литовську гімназію, де познайомилася з особливостями системи освіти в Литві, зокрема, системою шкільного самоврядування, традиціями литовських шкіл, їх позашкільною діяльністю. Ця екскурсія стала родзинкою усієї програми, адже наші діти дізналися про шкільний устрій безпосередньо від учнів литовської гімназії, з якими згодом стали щирим друзями . Четвертого дня посол України у Литовській Республіці В.Яценківський спільно з Послом Швеції у ЛР М.Лундквіст провели дружню зустріч зі школярами.






























У рамках зустрічі відбулося дружнє спілкування та були проведені едукаційні ігри, пов’язані з історією та культурою Швеції, Литви, України та знанням основних завдань ООН. Також українській делегаціі пощастило зустрітись з Володимиром Яценківським та обговорити питання з різних сфер життя. Звичайно, окрім тренінгів та ділових зустрічей, учні подорожували столицею Литви. Вони пройшли квест, який був спеціально підготовлений аби діти змогли відвідати якомога більше колоритних місць та через спілкування з місцевими відчути всю атмосферу старого міста . Одним із яскравих спогадів учнів є екскурсія до Тракайського замку. Будівля стародавньої фортеці розташована на острові між двох озер. Відвідавши цю споруду, діти були вражені та захоплені величчю Середньовіччя. Адже, окрім неймовірних краєвидів, школярі побачили, як саме жили люди в ту епоху , завдяки багатьом музеям, що розташовані в самому замку.
Отже, у рамках проекту учні не тільки насолодилися чарівним містом Вільнюс, але й завдяки тренінгам отримали навички вирішувати складні питання! 
Учасники поїздки щиро вдячні організаторам за можливість взяти участь у проекті «Заохочення освітянських ініціатив у Новій українській школі: на шляху до змін – 2019» і сподіваються на подальшу співпрацю!




Комментариев нет:

Отправить комментарий